Best Selfie - Pagina generatiei Selfie

Cum a aparut fenomenul pozelor selfie?

06/12/2022

 


Fotografiile selfie au inceput sa devina foarte populare inca de la sfarsitul anilor 2000. In anul 2013, cuvantul "selfie" a fost desemnat ca fiind cel mai folosit din lume. 

De unde a plecat moda selfie?

Selfie-urile au devenit din ce in ce mai populare odata cu aparitia smartphone-urilor, telefoanelor inteligente dotate cu camere frontale. Camera frontala a usurat foarte mult capturarea de poze selfie. Acest tip de fotografie a devenit foarte populara in randul tinerilor, care au dorit sa surprinda emotii in stare bruta, needitate si neregizate. Pozele de grup de tip selfie sunt preferate in vacante, la petreceri si oriunde exista emotii autentice.

Pozele selfie au fost si inca sunt indragite de oameni si datorita retelelor de socializare, si de dezvoltarea tehnologica a serverelor si a spatiilor de stocare pe care fotografiile sunt gazduite. Datorita avansului tehnologic, au aparut retele de socializare axate pe continut multimedia (Instagram, TikTok), iar tinerii in special au fost incurajati sa se fotografieze in orice ipostaza si sa arate prietenilor aventurile pe care le traiesc. 

Generatia Z iubeste fenomenul "selfie", iar moda aceasta nu se va opri foarte curand!